четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 15
home Вести

Среда е неработен ден за сите македонски граѓани

Среда е неработен ден за сите македонски граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07) информира дека оваа среда е неработна.

8-ми септември 2021 година (среда), Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните во Република Македонија им го честита Денот на независноста. ​