четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 189
home Вести

Сред криза владата ќе потроши скоро 40 000 евра за апетисани, пилешко месо и ролетни, се бараат ф’стаци и лешници од прва класа

Сред криза владата ќе потроши скоро 40 000 евра за апетисани, пилешко месо и ролетни, се бараат ф’стаци и лешници од прва класа

Владата, одлучи да потроши 7.658 евра на апетисани, со тоа што за килограм ф’стак плаќа скоро 15 евра, со барање ф’стакот да е прва класа, печен во јатка, да биде солен и пакуван во најлонска ПВЦ амбалажа.

Во оваа набавка на Владата покрај ф’стаците, влегуваат и бадемите кои исто така треба да се прва класа, нелупени, печени, солени и спакувани во најлонска ПВЦ амбалажа, потоа лешниците кои треба да се без лушпа, печени и непечени. Индиските ореви исто така треба да се прва класа, печени и солени, како и црвени кикирики прва класа, без лушпа и непечени.

Во втората набавка, Владата ќе потроши скоро 29 илјади евра на свежо пилешко месо односно на пилиња, пилешки стек, копани со надкопан и мисиркин копан.

Во третата набавка, Владата планира да потроши 2.868 евра на набавка и монтажа на венецијанер ролетни и вариолајт завеси. Склучените договори се рамковни.

Најнови вести

Коронавирус