сабота, 31. јули 2021. Вести денес: 85
home Вести

СПОРЕДБА: Колкава грижа ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ покажаа за здравството во предизборните програми? (ФОТО)

СПОРЕДБА: Колкава грижа ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ покажаа за здравството во предизборните програми? (ФОТО)

Здравството е еден од столбовите во програмата на ВМРО-ДПМНЕ. Дека ќе вложува во секторот здравство најави и СДСМ.

Во изборните програми на овие две партии се наведени проектите кои во секторот здравство се обврзуваат дека же ги спроведат.

Во двете програми најдовме најави за инвестиции во здравството, кои ви ги пренесуваме во продолжение.

По обемот, вредноста и значењето на проектите ветени во програмата, оценете сами кој и каква грижа води во здравството.

ЗДРАВСТВО ВО ПРОГРАМА НА СДСМ: 

ЗДРАВСТВО ВО ПРОГРАМА НА ВМРО-ДПМНЕ: 

 

Коронавирус