недела, 5. декември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Според сведок во „Т.Н.Т“ и според законот за градење, „Мирослав Грчев не смеел да врши вештачење“

Според сведок во „Т.Н.Т“ и според законот за градење, „Мирослав Грчев не смеел да врши вештачење“

-Законот за градење е дециден и според него само геодет може да врши мерење по вертикала и хоризонтала на објект и да ги споредува котите од одобрен проект со изграден објект. Ниту архитект, ниту урбанист смеат да го прават тоа. Туку само геодетски стручни лица овластени за таа проблематика, вели советникот за геодезија, Роска Паческа.

Коронавирус