петок, 30. септември 2022. Вести денес: 177
home Вести

Според анкетата на ИРИ 69% од испитаниците не се задоволни од работата на Шилегов

Според анкетата на ИРИ 69% од испитаниците не се задоволни од работата на Шилегов

Најновото национално истражување во Македонија од страна на Центарот за анкетни истражувања на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) покажува дека граѓаните на Македонија се чувствуваат обесхрабрени од градоначалниците и локалните претставници пред изборите кои треба да се одржат оваа есен.

Анкетата покажува дека граѓаните на Македонија имаат ниска доверба во нивните локални претставници пред изборите што се очекува да се одржат во октомври.

На прашањето дали би го поддржале градоначалникот на нивната општина за повторно да биде избран, половина од испитаниците (53%) рекле дека би требало да се избере друг кандидат.

Дури 69% од испитаниците не се задоволни од работата на Шилегов и ја оцениле како недоволна.  

Коронавирус