недела, 25. октомври 2020. Вести денес: 0
home Вести

Спасовски: Вложуваме секаде за младите да ни останат дома

Спасовски: Вложуваме секаде за младите да ни останат дома

Вложуваме секаде за младите да ни останат дома.

Општина Липково е една од општините кадешто се одвиваат многу проекти коишто сме ги поддржале од страна на Владата, а се од интерес на граѓаните.

➡️Реконструиран пат Опае – граничен премин Балановце
➡️Рехабилитација на регионалниот пат Матејче-Липково.

Во рамките на програмата за рамномерен регионален развој во општината се реализирани вкупно 12 проекти со вкупна вредност од 102 милиони денари:

➡️За заштита на животната средина и унапредувањето и развојот на животот
➡️За изградба на фекални канализации во селата Отља, Матејче и Ваксинце
➡️За изградба на ограда околу дворното место и партерно уредување на училишниот двор на основното училиште „Култура“
➡️За изградба на улица во село Слупчане.

Како дел од поширокиот северо-источен регион, општина Липково бездруго има придобивки и од бројните инфраструктурни проекти во регионот.

Коронавирус