среда, 30. септември 2020. Вести денес: 0
home Вести

Спасовски потврди: „Алфите“ се фузираат во интерветна единица

Спасовски потврди: „Алфите“ се фузираат во интерветна единица

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денес потврди дека полициските „Алфи“ согласно новата систематизација односно реорганизација, ќе влезат во новоформирана посебна интервентна единица по примерот на повеќе европски држави, чија крајна цел е да има поголема видливост и активност на луѓето на терен.

– За фузијата на единиците за јавен ред и мир и на „Алфа“, се спојува во интервентна единица што ќе работи на заштита на јавниот ред и мир и безбедност на Скопје, рече Спасовски.

Коронавирус