понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 145
home Вести

Спасовски: Македонија која едвај има 2 милиони жители тестирала само 15% од населението

Спасовски: Македонија која едвај има 2 милиони жители тестирала само 15% од населението

Македонија која едвај има 2 милиони жители тестирала само 15% од населението а од овие тестови, речи си половина граѓаните си ги платиле сами, во приватните клиники, анализира новинарот Александар Спасовски.

Тој ја објавува листата ТОП5 во Европа по број на почнати на 1 милион жители.

„6 место ама од назад во Европа по број на спроведени тестови.
Русија која има 140 милиони жители го тестирала секој втор Русин односно 50% од населението.
Британија спровела тестови кај 60% од граѓаните.
Данска со нешто под 6 милиони жители ги тестирала сите граѓани а 20% од нив ги тестирале и по втор пат.
Македонија која едвај има 2 милиони жители тестирала само 15% од населението, а од овие тестови, речи си половина граѓаните си ги платиле сами, во приватните клиники.
Затоа почитувајте ги мерките“ – објави тој.

Најнови вести

Коронавирус