четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 159
home Вести

Советот на јавни обвинители избра четворица нови обвинители

Советот на јавни обвинители избра четворица нови обвинители

Советот на јавни обвинители на денешната седница ги избра Марија Ѓоргева, Енѓелуша Кадриу – Леши, Ивана Трајчева и Валентина Бислимовска за нови обвинители на Основното јавно обвинителство за организиран криминал и корупција, изјави претседателот на Советот, Коле Штериев.

Во ОЈО за организиран криминал од претходниот состав остануваат обвинителите Вилма Русковска, Наум Пановски и Сузана Мирчевска.

На четворица обвинители им истече претходно мандатот, по што тие се враќаат во обвинителствата од каде што дошле.

Најнови вести

Коронавирус