вторник, 4. август 2020. Вести денес: 87
home Вести

Сотир Костов: Проект Обнова е бренд и ВМРО-ДПМНЕ ќе победи на 15 јули

Сотир Костов: Проект Обнова е бренд и ВМРО-ДПМНЕ ќе победи на 15 јули

Во емисијаата Само Вистина на Канал 5 телевизија политичкиот аналитичар Сотир Костов дебатираше на тема реална политичка понуда или наддавање, или говореше за текот на изборнита кампања.

-Ова е проектот кој јас го издигам на ниво на концепт . Јас препознав концеп конечно, концептот се вика Прокет Обнова се обврзуваме. Насловот, слоганот или пораката е исправи се Македонијо. И одбери го овој концепт на 378 страници се идите и СДСМ и симпатизерите на СДСМ велат дека ги нема, се проектите кои велат дека ги нема а се овде се политиките кои велат дека ги нема а се овде и мерките, рече Костов говорејќи за програмите на политилките партии-нагласи Костов
Тој се осврна и на самата содржина на програмата на ВМРО-ДПМНЕ.

-Ефикасна држава и институции шест поглавја шест мерки втор столб конкурентен приватен сектор. Еве ги идеите проектите мерките. Стратешки определби четири столба. Бидејќи сум автор на четири книги на Бренд концепт, брендинг, политички брендинг можам да препознаам ефикасен концепт, рече Костов.
Костов и со свои проценки за резултатите од предвремените парламентарни избори на 15 јули.

-Предвидувам врз база на оваа традиција, како се води кампањата , како и расположението кај народот дека сметката на Заев му е без крчмар, не му е точна. Затоа велам победува ВМРО- ДПМНЕ со коалицијата. Како заклучок ова кажувам ВМРО ДПМНЕ од опозиција не изгубило избори, кажа Костов.

Коронавирус