понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 104
home Вести

СОС Детско село дел од регионален проект „Зајакнување на млади преку нови можности“

СОС Детско село дел од регионален проект „Зајакнување на млади преку нови можности“

СОС Детско село во соработка со Херман Гмајнер Фонд Германија денеска ќе го претстават регионалниот проект „Зајакнување на млади преку нови можностикој ќе се спроведува во Северна Македонија, Србија, Косово, Албанија и Босна и Херцеговина.

Во проектот ќе бидат  вклучени 1.600 млади во социјален ризик на возраст од 16 до 35 години во Северна Македонија, Албанија, Босна и Хецеговина, Косово и Србија, кои се социјално исклучени, со низок приход и немаат можност самостојно да го подобрат  економскиот статус.

Целта на проектот е зајакнување на младите што ќе резултира со подобрени можности за вработување и нивно активно учество на пазарот на труд.

Локални избори 2021