сабота, 23. октомври 2021. Вести денес: 113
home Вести

Соопштение од Основниот суд Скопје 2 во врска со филмот „Ругање со Христос“

Соопштение од Основниот суд Скопје 2 во врска со филмот „Ругање со Христос“

По однос на текстовите објавени во одредени медиуми дека судијата го прифатила барањето на директорот на фестивалот „Кине Нова“, како и дека судијата не донела никаква одлука во врска со емитувањето на филмот.

Имено, Основниот суд Скопје II Скопје, во врска со постапката за дозволување на привремена мерка по предметот ВПП2-250/18, а по предлог на предлагачот РМ-Министерство за култура, против противникот Здружение за промовирање и развој на филмската уметност и култура АРТ Синема Скопје, по повод одржаното рочиште на ден 10.10.2018 година, Ве известува за следното:

По доставениот поднесок од РМ- Министерство за култура за повлекување на предлогот за дозволување на привремена мерка, судот на одржаното рочиште констатираше дека предлогот на предлагачот РМ Министерство за култура за дозволување на привремена мерка против Здружението АРТ Синема Скопје Е ПОВЛЕЧЕН.

Основен суд Скопје 2 Скопје

Најнови вести

Локални избори 2021