четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 122
home Вести

СОНК и МОН не постигнаа договор ниту на денешната средба

СОНК и МОН не постигнаа договор ниту на денешната средба

Нема договор ниту по денешната средба меѓу СОНК и МОН. За платите на наставниците вооппшто не се разговарало, туку само за колективниот договор.

Доколку и идната недела , не се постигне конечен договор за зголемување на платите, опцијата за активирање на штрајкот останува на маса , предупреди претседателот на синдикатот Јаким Неделков.

Коронавирус