сабота, 6. март 2021. Вести денес: 0
home Вести

Солна киселина истекла од цистерна во околината на Гази Баба, жителите се жалат на непријатен мирис

Солна киселина истекла од цистерна во околината на Гази Баба, жителите се жалат на непријатен мирис

Инспекторатот на Град Скопје вечерва интервенирал во околината на фабриката МЗТ, од каде било констатирано дека истекла солна киселина од цистерна.

-По пријава од општински советник на општина Гази Баба за непријатен мирис во околина на фабрика МЗТ, дежурните екипи Инспекторат на град Скопје веднаш реагираа и го пронајдоа сторителот. Се работи за правен субјект што работи со прекурзори, на лице место е констатирано дека се работи за истекување на солна киселина од цистерна, веднаш се превземени итни мерки за спречување на понатамошно истекување. Правниот субјект не поседува елаборат за заштита на животната средина, направен е записник за понатамошно постапување, соопштија од Инспекторат на Град Скопје.

Коронавирус