четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 178
home Вести

Собранието ќе ја продолжи 106. седница

Собранието ќе ја продолжи 106. седница

Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе одржи продолжение на 106. седница на која на дневен ред се: измените и дополнувањата на Законот за заштита на правата на пациентите, на Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, како и Предлог законите за основно образование и за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта, сите во прво читање.

Меѓу точките на седницата за кои пратениците ќе треба да се изјаснат се и Предлог одлуката за давање согласност на Статутарна одлука за изменување и дополнување на Статутот на Регулаторната комисија за домување, како и за барања за автентично толкување на одредби од повеќе закони.

Коронавирус