петок, 13. мај 2022. Вести денес: 165
home Вести

Собранието ќе има пет потпретседатели

Собранието ќе има пет потпретседатели

Собранието на Република Македонија на денешната 12. седница ја усвои Предлог-одлуката за утврдување на бројот на потпретседателите на Собранието на Република Македонија.

Според одлуката, Собранието ќе има пет потпретседатели кои се избираат од редот на пратеници кои припаѓаат на различни политички партии застапени во Собранието.

Бројот на потпретседатели го утврдува Собранието по предлог од претседателот на Собранието.

Коронавирус