понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 129
home Вести

Собранието ја започна расправата за законот за Јавно обвинителство

Собранието ја започна расправата за законот за Јавно обвинителство

Во Собранието на Република Северна Македонија почна 135. собраниска седница на која пратениците ќе расправаат за предлог-законот за Јавно обвинителство и Предлог-законот за Советот на јавни обвинители.

Двата закона вчера поминаа во Комисијата за европски прашања и во матичната Законодавно-правна комисија.

Двотретинско мнозинство е потребно за законот за ЈО, кој не е официјален  услов за добивање датум за почеток на преговори со ЕУ, но сепак од високите европски претставници се споменува како позитивен сигнал кој би можел да го придвижи процесот.

Коронавирус