четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 171
Во живо

Централен митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје

home Вести

Со работа започнуваат и приватните градинки

Со работа започнуваат и приватните градинки

Одговарајќи на новинарско прашање, министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, потврди дека од 9 септември со работа може да започнат и приватните градинки.

– Исто така и приватните гардинки може да започнат со работа, само доколку ги исполнуваат потребните критериуми од протоколот кој беше усвоен на 29 мај од страна на Комисијата за заразни болести, а кој беше утврден на влада – одговори министерката Шехпаска.

Локални избори 2021