среда, 12. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

Сметководителите погодени од кризата со коронавирусот, најавуваат затворање на бизнисите

Сметководителите погодени од кризата со коронавирусот, најавуваат затворање на бизнисите

И сметководителите веќе ги чувствуваат последиците од новонастанатата економска ситуација поради коронавирусот.

Тие денеска, како што најавија, ќе соопштат конкретни предлог-барања за поддршка.

-Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и им е намалена ликвидноста, а тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските. Многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат, стои во најавата за прес-конференцијата на Комората на сметководители, закажана за денеска. 

Коронавирус