недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Следниот петок е неработен ден за Бошњаците во Македонија

Следниот петок е неработен ден за Бошњаците во Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07),  28 септември 2018 година (петок), Меѓународниот ден на Бошњаците е неработен ден за граѓаните припадници на бошњачката заедница во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на бошњачката  заедница во Република Македонија им го честита Меѓународниот ден на Бошњаците.

Коронавирус