четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 0
home Вести

Следниот четврток е неработен ден

Следниот четврток е неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 22-ри ноември 2018 година (четврток), е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Македонија.

Тоа е Денот на Албанската азбука.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на албанската заедница во Република Македонија им го честита Денот на Албанската азбука.

Локални избори 2021