четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 181
home Вести

Славјанка Петровска ја презема функцијата министер за одбрана

Славјанка Петровска ја презема функцијата министер за одбрана

Денеска во кругот на Министерството за одбрана се одржа свечено примопредавање на функцијата министер за одбрана.

„Пред мене стои сериозен предивзик, да го сочувам она што досега е постигнато и да бидам политички двигател во процесите што ни претстојат“, рече новата министерка за одбрана, Славјанка Петровска, која денеска и официјално ја презеде функцијата од нејзината претходничка, Радмила Шекеринска.

Шекеринска доби плакета како признание за придонесот во Армијата на Република Северна Македонија.

Најнови вести

Коронавирус