петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Скопје со најмногу активни случаи на коронавирус, еве какви се бројките во другите градови

Скопје со најмногу активни случаи на коронавирус, еве какви се бројките во другите градови

Вкупниот број на заболени лица од коронавирус во Македонија изнесува 94.798. Во моментот, според податоците од Министерството за здравство активни се 7.875 случаи.

Најголем број од активните случаи се во Скопје, 3979 лица се позитивни на Ковид-19.

Во продолжение погледнете каква е состојбата воградовите низ Македонија.

Куманово активни 313, Тетово активни 319, Прилеп активни 177, Гостивар активни 192, Штип активни 97, Битола активни 148, Велес активни 249, Охрид активни 404, Кавадарци активни 402, Струмица активни 234, Струга активни 180, Кочани активни 62, Кичево активни 109, Свети Николе активни 33, Гевгелија активни 122, Неготино активни 87, Дебар активни 83, Ресен активни 89, Крива Паланка активни 37, Радовиш активни 54, Делчево активни 218, Берово активни 34, Пробиштип активни 26, Виница активни 30, Валандово активни 11, Демир Хисар активни 11, Македонски Брод активни 11, Кратово  активни 24, Богданци  активни 17 , Демир Капија  активни52, Крушево  активни 37 , Македонска Каменица  активни 18, Пехчево активни 7, Дојран активни 9.

ЕУРО 2020

Македонија