вторник, 26. јануари 2021. Вести денес: 188
home Вести

Скопје со близу 10.000 активни случаи, еве каква е состојбата во другите градови

Скопје со близу 10.000 активни случаи, еве каква е состојбата во другите градови

Бројот на активни случаи со коронавирус во Македонија изнесува 21.169.

Скопје е убедливо со највисок број на активни случаи на Ковид-19, близу 10.000.

Еве ја состојбата по градови:

Скопје активни 9996, Куманово активни 952, Дебар активни 97, Штип активни 528, Прилеп активни 1000,
Тетово активни 942, Струга активни 454, Велес активни 693, Битола активни 925, Охрид активни 618, Кавадарци активни 481, Гостивар активни 982, Гевгелија активни 240 (58 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 132 на Богданци и 12 се странски државјани), Струмица активни 601, Крива Паланка активни 123,Радовиш активни 122, Крушево активни 71, Кочани активни 262, Пробиштип активни 90, Демир Хисар активни 88, Македонски Брод активни 46, Пехчево активни 22, Берово активни 88, Валандово активни 70,
Виница активни 160, Делчево активни 196 (129 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица), Кратово активни 52, Свети Николе активни 234, Кичево активни 530, Ресен активни 193, Неготино активни 313 (70 лице од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија).

Најнови вести

Коронавирус