петок, 17. септември 2021. Вести денес: 121
home Вести

СКОПЈЕ СЕ ГУШИ: Мерните станици кај Ректоратот вечерва измерија загадување дури 16 пати над дозволеното (ФОТО)

СКОПЈЕ СЕ ГУШИ: Мерните станици кај Ректоратот вечерва измерија загадување дури 16 пати над дозволеното (ФОТО)

Скопје и вечерва се гуши во загаден воздух, мерните станици измериле дури 801 ПМ 10 честички кај Ректорат.

Па така според мерните станици вечерва најзагадено е во Ректоратот на УКИМ.

Мерните станици за мерење на квалитетот на воздухот измериле дури 801 ПМ 10 канцерогени честички или 16 пати повеќе од дозволеното ниво.

Но и покрај најавените мерки за намалување на загаденоста на воздухот ветени од страна на локалните и централните власти се уште нема реализација на истите.

Коронавирус