вторник, 3. октомври 2023. Вести денес: 18
home Вести

Скопје и Битола се гушат! Заев си одбра морски воздух за да не мисли на загадувањето

Скопје и Битола се гушат! Заев си одбра морски воздух за да не мисли на загадувањето

Загадениот воздух повторно го вклучува алармот, а во Скопје и Битола вечерва повторно не се дише.

Дозволените нивоа ги надминаа границите, а вечерва загадени се сите скопски општини.

Многу високо ниво на загаденост има во Центар, Лисиче, Ректорат, Карпош, Гази Баба и Миладиновци.

Високо загаден воздух вечерва според мерните станици има и во Битола и Тетово, но и во Куманово.

Додека Македонија се гуши, премиерот Зоран Заев си одбра морски воздух во Солун, каде ги поминува новогодишните празници.