сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 21
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Скопјани внимавајте: Повеќе од половина заразени со коронавирус во Македонија се од главниот град

Скопјани внимавајте: Повеќе од половина заразени со коронавирус во Македонија се од главниот град

Вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со коронавирус до денеска во Македонија изнесува 259 лице, a вкупната бројка на починати достигна шест лица.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

– Скопје – 145
– Дебар – 46
– Куманово – 21
– Штип- 14
– Прилеп – 8
– Велес – 6
– Тетово – 5
– Струга- 5
– Охрид – 3
– Кавадарци – 2
– Гостивар – 1
– Битола – 1
– Гевгелија – 1
– Струмица – 1

Повеќе од половина заразени со коронавирус во Македонија се од главниот град.

Во моментот се хоспитализирани вкупно 49 пациенти, од кои 7 се со потешка клиничка слика- пневмонија на белите дробови.

На другите пациенти ширум државата состојбата им е стабилна.

За период од 2 до 3 дена потенцијално ќе може 7 пациенти да бидат пуштени на домашно лекување.

Коронавирус