среда, 18. мај 2022. Вести денес: 11
home Вести

СКОПЈАНИ НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ- еве од каде доаѓа чудниот звук како од топ во овие моменти (ФОТО)

СКОПЈАНИ НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ- еве од каде доаѓа чудниот звук како од топ во овие моменти (ФОТО)

Армијата согласно Правилото за воен протокол во Армијата, а во врска со одбележувањето на 18 Август – Денот на Армијата, денеска во Скопје ќе изведе две артилериски стрелби.

Како што соопшти РЦУК-Скопје, во време од 15:00 до 18:00 часот ќе се изврши пробна артилериска стрелба со истрел од еден плотун од шест артилериски орудија (хаубица 105 мм), а во време од 19:00 до 19:30 часот ќе се изврши почесна артилериска стрелба со истрел од 10 плотуни од шест артилериски орудија (хаубица 105 мм.)

Артилериската стрелба се врши од касарната „Илинден“ во Скопје.

Коронавирус