петок, 22. октомври 2021. Вести денес: 201
home Вести

Скандал: Сашо Тасевски цензуриран од Домот на културата во Прилеп

Скандал: Сашо Тасевски цензуриран од Домот на културата во Прилеп

Актерот Сашо Тасевски вели дека бил цензуриран. Поконкретно, директорката на Домот за култура во Прилер, му го откажала веќе договорениот стенд ап настан за кој биле продадени и карти.

-Претставата Северно од Македонија, што беше договорена ПРЕД ДЕСЕТ ДЕНА, во Домот на културата во Прилеп, за 31 март, веднаш по скопските претстави на 29 и 30 март, денес директорката ја откажа. Образложението не вреди да го спомнам. Грешки се случувале. Мене ми продава муда за бубрези. Јас бев директор, такви грешки не смеат и не можат да се случат. Распоредот секогаш беше пред мене, на биро. Овој и овој термин ви се слободни. Едноставно букираш термин и тоа е. Ниту еден што букирал не сум го извисил. Нека кажат. Ама на директорката во домот во Прилеп, некој и кажал да ме шутне, ама ако. Не е ни важно. Пропадна работата, иако веќе се продадоа преку двеста карти за таа претстава во Прилеп, и се направи плакат за билборд и други работи.Како јас и продуцентите да ги погледнеме сега во очи тие луѓе што купиле карти и сакале претстава? Му рекла на продуцентот ќе добиете простор кон средината на мај. После изборите и после све, кога веќе на никој не му е да се пика во домови за култура на 40 степени. Ај ако не, во јули да ја правиме на Халкидики. Врв на непрофесионализам. Да и ќе се дрзнам да кажам: ЦЕНЗУРА! Кој ве клацка! – пишува Тасевски на фејсбук.

Локални избори 2021