сабота, 16. октомври 2021. Вести денес: 0
home Вести

Скандал: На вчерашната церемонија во кумановската касарна, воена униформа без амблемот на името на државата

Скандал: На вчерашната церемонија во кумановската касарна, воена униформа без амблемот на името на државата

Вчера во касарната „Боро Менков“ во Куманово, Здружената оперативна команда (ЗОК), со воена свеченост ќе го одбележи денот на единицата.

Но на свеченоста се забележа дека војниците немаат ознака на униформите. Местото каде што треба да стои името на државата, беше празно.

Во јавноста беше излезена информација дека војниците во текот на работниот ден пред неколку месеци биле приморани со ножици амблемот Македонија да го извадат.

А, потоа да во една од изјавите на Претседателот да посочи дека има потпишано одлука за преиминување на армијата што автоматски значи тендер за нова униформа со амблемот на новото име на државата.

Но очигледно по вчерашната слика војниците се уште ја немаат новата униформа со новото име на државата, па се приморани стара да носат, со без име на државата на која служат.

Коронавирус