недела, 9. мај 2021. Вести денес: 134
home Вести

Сите училишта во Гостивар и Тетово се во штрајк

Сите училишта во Гостивар и Тетово се во штрајк

Сите училишта во Гостивар се во целосен штрајк кој СОНК го организира со цел зголемување на платите на просветници за 25 проценти.

Сликите од терен покажуваат празни клупи, а регионалните просветни работници изразуваат благодарност до родителите во нивната борба за подостоинствен живот.

Коронавирус