понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 167
home Вести

Сите од срце за Мила: Да му помогнеме на 15-месечното девојче од Македонија кое мора да се оперира во Кина

Сите од срце за Мила: Да му помогнеме на 15-месечното девојче од Македонија кое мора да се оперира во Кина

Малата Мила Димоска од Охрид боледува од ретка болест – дистрофија на мозокот, а единствена шанса за подобрување на состојбата има доколку се оперира во специјализирана клиника во Кина, чии доктори поради сериозноста на состојбата закажаа итна операција во мај за малата Мила.

Поради огромните трошоци за операцијата и постопреативните третмани, родителите на Мила апелираат до сите хумани луѓе да им помогнат со донации во рамките на сопствените можности, со што ќе помогнат овој млад живот да добие шанса за подобро и весело детство.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ДОНАЦИИ

VIP 143 461 TELEKOM 070 143 153

 

ДОНАЦИСКА СМЕТКА

МИЛА ДИМОСКА

530500021204351

OHRIDSKA BANKA

 

ЗА ДОНАЦИИ ОД СТРАНСТВО

MILA DIMOSKA

str.Bogomilska 53, 6000 Ohrid, Macedonia

OHRIDSKA BANKA A.D. Skopje

IBAN CODE: MK07530280005506949

SWIFT: OHRIDMK22

Најнови вести

Коронавирус