среда, 29. јануари 2020. Вести денес: 136
home Вести

Сите мерки за спортот со кои се фали СДСМ се донесени од владите на ВМРО-ДПМНЕ, реагираат од партијата

Сите мерки за спортот со кои се фали СДСМ се донесени од владите на ВМРО-ДПМНЕ, реагираат од партијата

СДСМ три години отспаа кога станува збор за спортот и спортските работници. Сега во стилот на измамникот Заев да им текна да ги лажат спортистите и да им ветуваат се и сешто, реагираат од партијата.

-Сите мерки со кои се фалат се донесени во време на владите на ВМРО-ДПМНЕ. Тие сами не донесоа ниту една мерка. Цели три години не е изграден ниту еден базен или позначаен спортски објект. Нема нови сали, ниту стадиони. Сите спортски успеси кои се направени се благодарение на инвестициите на ВМРО-ДПМНЕ во спортот и грижата што ја имаа спортистите во минатото. Како и би имало некаков резултат на спортско поле кога за развој на спортот се ,,грижат” еден историчар и еден економист!? Негрижата за спортот завршува на 12 април кога СДСМ и нивните деструктивни идеи ќе бидат поразени од граѓаните, порачуваат од ВМРО-ДПМНЕ.