сабота, 31. октомври 2020. Вести денес: 88
home Вести

Силјановска пред Пендаровски, со 4% поддршка пред Пендаровски кај граѓаните помеѓу 30-39 години

Силјановска пред Пендаровски, со 4%  поддршка пред Пендаровски кај граѓаните помеѓу 30-39 години

29.5% на 25.8% е поддршката на граѓаните за претседателските кандидати во корист на Силјановска во однос на Пендаровски кај граѓаните на возраст од 30-39 годишна возраст. Ова се податоците од анкетата на агенцијата М-проспект, спроведена за МТВ, каде денес и беше емитувана.

Анкетата е извршена по првиот круг на избори во период од 22 – 26 април на 960 испитаници по телефон на македонски и на албански јазик.

Поддршката кај популацијата која може да се нарече како најактивна, односно во врвот на својата работоспосбност е за 4% повисока од таа на Пендаровски.

Коронавирус