понеделник, 13. јули 2020. Вести денес: 17
home Вести

Силјановска: Имаме министри кои не одат на работа, тоа ни се одрази на државата

Силјановска: Имаме министри кои не одат на работа, тоа ни се одрази на државата

Во денешната дебата проф. Гордана Силјановска Давкова како кандидат за претседател на Република Македонија посочи дека има министри кои не одат на работа а земаат плата.

-Морам да посочам Македонија е мултикултурно општество, да поделено општество, поделбите никогаш не биле подлабоки сега не се само интеретнички туку се и интраетнички. Зошто? Зошто неефикасниот политичкиот лепак, демократскиот лепак е владеење на правото. А, не пазарите помеѓу партиските елити. Ние и денеска имаме министри во Владата кои не одеа на работа, тоа ни се одрази со месеци, додаде Силјановска.

Силјановска дури посочи дека само граѓанскиот концепт со почитување на колективните права согласно меѓународните документи гарантира европска и демократска држава.