петок, 3. јули 2020. Вести денес: 48
home Вести

Силјановска Давкова: Не е само Јовановски рекетар, се работи очигледно за мрежа на луѓе

Силјановска Давкова: Не е само Јовановски рекетар, се работи очигледно за мрежа на луѓе

Во вeчерашната емисија на Алфа телевизија, Гордана Силјановска Давкова појасни дека „Рекет“ не е злосторничко дело сторено од 2-3 чинители, туку тоа е цела една мрежа, систем во кој има вплеткано многу луѓе.

-Бојан Јовановски е само еден од актерите, се работи очигледно за мрежа, не верувам дека е и главниот, ниту пак верувам дека Катица Јанева е самата креаторка на сето она што се случувало. И тоа е невозможно, бидејќи дело се прави со чинење и нечинење. Таа не била сама, туку опкружена со луѓе со кои разговарала, луѓе кои што добивале надоместоци, луѓе кои ја советувале, луѓе кои имале увид во предметите, така што тоа не е случајно, истакна Силјановска Давкова.

Таа додаде дека секогаш режисерите на вакви дела се надвор од ова, започна скромно и по политичарите да се истражува и по сите кои што имаат некаква улога во „Рекет“.

-Поради тоа не е само Јовановски рекетар, сепак се создава впечаток дека некому одговара да глуми жртва, да е во шок, дека невозможно е такво нешто да се случи. Демек се работи за личност која што сама тоа го извела. Тоа е еден цел систем. И претпоставувам ако навистина има желба во ЈО и во судството за фрлање на еден темелен поглед на оваа ситуација која што пак има врска со целата општествена ситуација особено има врска со начинот на владеењето, тогаш ќе има лекција од правото и правдата. Инаку ќе завршиме повторно во некој спектакл на судот од судските сали ќе правиме естрадни места и тогаш резултатот нема да го видиме, нагласи Силјановска Давкова.

Парламентарни избори 2020