четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 142
home Вести

Штрајкот продолжува: Управата за водење на матични книги бара решавање на проблемот, утре ќе соопштат детали

Штрајкот продолжува: Управата за водење на матични книги бара решавање на проблемот, утре ќе соопштат детали

Во 10:00 утре пред Управата за водење на матични книги, прес-конференција ќе одржи Независниот синдикат на управата за водење на матични книги.

Независниот синдикат на управата за водење на матични книги ќе има работна средба од 09:00 – 10:00 часот со цел решавање на веќе познатиот проблем (потпишување на колективен договор) кој е главна и основна причина за штрајкот кој е во тек.

Во случај на евентуално доаѓање до решение на проблемот, можно е пресот за медиумте да го одржат заедно синдикалните претставници и раководните органи во управата.

Коронавирус