среда, 4. август 2021. Вести денес: 0
home Вести

Штетите од железничката несреќа огромни, одговорност нема

Штетите од железничката несреќа огромни, одговорност нема

Штетите од железничката несреќа која се случи на релација  Скопје – Куманово (Табановци) а за која никој  од властите не презеде одговорност се огромни.

Имено, компаниите претрпуваат огромни штети при нивното работење поради неодговорноста на службите и на Владата.  Така компании кои претставуваат   едни од најголемите индустриски  капацитети во Македонија имаат сериозни  проблеми со снабдување на  основните суровини за работа.

Конкретно компанијата „Макстил“ АД Скопје на 3-ти овој месец испратила известување до Македонската берза за хартии од вредност каде кажува дека поради оштетување на железничката пруга и прекинатата железничка комуникација со Р. Србија компанијата се соочува со исклучително сериозен проблем во снабдувањето на старо железо кое е пак основна металуршка суровина.

Коронавирус