четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 119
home Вести

Школската година врви, многу ученици немаат учебници, па фотокопираат

Школската година врви, многу ученици немаат учебници, па фотокопираат

Речиси два месеци откако почна новата учебна година, голем број ученици од основно и средно образование ги немаат сите учебници. Родителите во недостиг на решение, фотокопираат и се изложени на дополнителни трошоци. Министерот за образование, Арбер Адеми, вели дека чекаат зелено светло од Бирото за јавни набавки за потоа да се дистрибуираат нови текстови.

Локални избори 2021