сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 15
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Шилегов му го смени името на вирусот, не знае со што се бори цела држава

Шилегов му го смени името на вирусот, не знае со што се бори цела држава

Во Македонија секојдневно расте бројот на жртви од коронавирусот.

Наречен Ковид-19 (бидејќи се појави во 2019-та година), сее страв низ цел свет, а секако и во нашата држава.

Но градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, не знае ниту како се вика овој вирус, па му го смени името.

Коронавирус