петок, 30. јули 2021. Вести денес: 154
home Вести

Шекеринска во Вевчани со службено возило на МО во функција на изборни и политички цели (ФОТО)

Шекеринска во Вевчани со службено возило на МО во функција на изборни и политички цели (ФОТО)

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска прави злоупотреба во функција на изборни и политички цели.

Денес таа на партиски настан на СДСМ дојде користејќи го службеното возило од Министерството. Возило чии трошоци ги плаќаат македонските граѓани од својот џеб.

Шекеринска во Вевчани пристигна да ја промовира партиската кампања на СДСМ, како партиски член, а не како министер. За таа намена, Шекеринска требала да си дојде со лично или партиско возило, а не со службеното од Министерство.

Со овој чекор, таа ресурсите од МО ги става во целосна служба на СДСМ.

Дека навистина станува збор за службено возило на МО, можете да погледнете ТУКА:

 

Коронавирус