среда, 4. август 2021. Вести денес: 0
home Вести

Шекеринска најави повисоки плати

Шекеринска најави повисоки плати

Кога ќе ги погледнете платите во образование, во здравство, во социјална грижа, во сите сектори ќе видите дека ние навистина покажавме дека парите кај граѓаните не е слоган, парите кај граѓаните е верба дека кога парите ќе излезат од буџетот и ќе заминат во семејните буџети тие три пати ќе направат ќар за секој граѓанин и за сета држава.

Ние тврдевме дека минималната плата може да расте, тие велеа многу е опасно. Два пати имаа шанса тоа го поддржат, два пати не го направија тоа. Денеска ќе се шетаа и ќе ветуваат повисоки плати и пензии, истите кои ни се закануваа дека ќе се изгубат работните места. Еве го нашиот скор, просечна плата повисока за 4,400 денари, минимална плата повисока за 58% и 60.000 работни места.

Коронавирус