недела, 24. септември 2023. Вести денес: 9
home Вести

Шекеринска и Заев целосно неподготвени и збунети на лидерската средба, немаат одговор на ниту едно прашање

Шекеринска и Заев целосно неподготвени и збунети на лидерската средба, немаат одговор на ниту едно прашање

Од она што го дознаваме Шекеринска и Заев биле целосно неподготвени на лидерската средба. Шекеринска предничела со нејзиното збунето однесување, а на моменти тоа предизвикало и смеа кај дел од учесниците во процесот.

Се покажало дека СДСМ нема одговор на ниту едно од реалните барања на ВМРО-ДПМНЕ и дека воопшто не станало збор за било каква широка амнестија која СДСМ тврдеше дека била барана.

Шекеринска не познавала ниту еден од законските нормативи погрешно цитирајќи законски норми, покажувајќи дека немаат концепт ниту план за идното делување, единствената загриженост на Заев било како да помине договорот со Грција за кој што е свесен дека нема поддршка од народот.

Од извори внатре дознаваме дека се уште не станало збор за референдумот и референдумското прашање, ниту пак за ДИК, додека пак тема на разговорите се суштински работи.