четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 44
home Вести

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО

Вчера вечерта Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО.

Според резултатите од гласањето Сенатот на САД со 69 гласа ЗА и само 2 гласа НЕ го усвои протоколот за членство на нашата земја во НАТО.

Инаку во изминатиот период тоа го направија и многу други европски земји меѓу кои Италија, Велика Британија, Бугарија, Грција, Словенија, Албанија и други…

Локални избори 2021