вторник, 28. март 2023. Вести денес: 119
home Вести

Седумте преживеани од автобусот ќе бидат етапно отпуштани од болницата

Седумте преживеани од автобусот ќе бидат етапно отпуштани од болницата

Стабилна и непроменета е состојбата на сите лица сместени во болницата Пирогов од инцидентот со автобусот на автопатот Струма.

Професорот Николај Габровски, раководител на Клиниката за неврохирургија, вчерашната операција ја оценува како нормална со непречен постоперативен период.

На повредените од денот на приемот до денес им се обезбедува потребната медицинска нега. Нивната состојба секојдневно се проценува и се преземаат потребните медицински мерки, уверуваат од болницата.

Пациентите ќе бидат отпуштени во фази во зависност од нивната состојба.

loading...