среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 193
home Вести

Седници на три собраниски комисии

Седници на три собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите и Законодавно-правната комисија.

На својата прва седница Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, ќе рагелда преставка од граѓанин.

Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите ќе го разгледа Предлог Деловникот за својата работа и Предлог Одлуката за ангажирање на двајца технички експерти за постојана поддршка во Комисијата.

Пред Законодавно-правната комисија единствена точка на дневниот ред е Предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2020 година во второ читање.

Коронавирус