вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 104
АКТУЕЛНО

Црн рекорд: 2341 новозаразени, нови 26 починати од коронавирус

home Вести

Седници на шест собраниски комисии

Седници на шест собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија за денеска се закажани седници на комисиите за уставни прашања, за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за политички систем и односи меѓу заедниците, за здравство, за земјоделство, шумарство и водостопанство и Буџетскиот совет.

Комисијата за уставни прашања ќе расправа за текстот на нацрт амандманите 33,34,35 и 36 на  Уставот на Република Македонија, а Комисијата за  деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за Предлоготза одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски.

На седницата на Комисијата за политички систем ќе се одржи Јавна расправа за Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за нотаријатот, а членовите на Комисијата за здравство ќе го разгледаат Предлог-законот за дополнување на Законот за лековите и медицинските средства, во прво читање.

Две седници се најавени на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство, за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за ветеринарно-медицински препарати, во второ читање и за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за виното, во прво читање, поднесен од пратеникот Панчо Минов.

На дневен ред на Буџетскиот совет на Собранието на Република Македонија е Предлог-заклучокот за изменување и дополнување на Заклучокот за утврдување на бројот на надворешни соработници по пратенички групи.

МИА

Најнови вести

Коронавирус