недела, 20. ноември 2022. Вести денес: 104
home Вести

Седници на неколку собраниски комисии

Седници на неколку собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, транспорт, врски и екологија, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

Комисијата за одбрана и безёбедност ќе одржи две седници, на кои на деневен ред се  Предлог – одлука за испраќање на припадници на Армијата на Република Македонија за учество во мировната операција „АЛТЕА“, во Босна и Херцеговина, како и измените и дополнувањата на реформскиот Закон за класифицирани информации, измените и дополнувањата на Законот за заштита и спасување и на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, сите во второ читање.

Јавна расправа за Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ќе одржи Комисијата за транспорт, врски и екологија.

Измените и дополнувањата на Законот за заштита на сведоци, по скратена постапка во второ читање е на дневен ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.

Седница ќе одржи и Законодавно-правната комисија.

Најнови вести

Вести

Мицкоски на годишната конференција на УМС: Бидете бестрашни борци за идеалите за кои вреди да се борите, тешко ми е кога гледам дека главниот протест е за оброк кој владата им го зема од уста, додека младите во Берлин, Лондон, Париз протестираат за широки општествени теми

Коронавирус