понеделник, 17. јануари 2022. Вести денес: 39
home Вести

Седници на две собраниски комисии

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и Комисијата за економски прашања.

Единствена точка на деневен ред на Комисијата за економски прашања е Предлог-законот за  изменување и дополнување на Законот за минерални суровини, по скратена постапка, во второ читање.

Оваа точка ќе биде на дневен ред и на Законодавно-правната комисија, заедно со Предлог-законот за изменување на Законот за пратениците, во второ читање.

Коронавирус