четврток, 6. октомври 2022. Вести денес: 4
home Вести

Седници на две собраниски комисии

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието денеска седници ќе одржат Комисијата за образование, наука и спорт и Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на Комисијата за образование е Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за основното образование, во прво читање поднесен од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.

Законодавно-правната комисија ќе одржи две седници.

Коронавирус